Waar is de liefde gebleven?

Mensen die zich in hun relatie geliefd voelen en blij zijn met elkaar, genieten meer van het leven en kunnen beter omgaan met tegenslagen. Wanneer de liefde wordt overschaduwd door problemen, wederzijds onbegrip of frequente ruzies, dan heeft dat effect op ons hele wezen en leven. Je kan de verbondenheid met elkaar kwijtraken en gaan twijfelen aan een toekomst samen.

 

Als je elkaar net kent, wil je niets liever dan bij elkaar zijn. Bij niemand voel je je zo geweldig als bij je geliefde. Je voelt dat je er toe doet, dat de ander je ziet en hoort, dat je er mag zijn. De verbondenheid die er tussen jullie is, maakt dat je er voor kiest samen een leven op te bouwen.
En dan kan dat gevoel langzaamaan veranderen. Je merkt dat je je verwijderd voelt van elkaar. Geen emotionele verbondenheid kan voelen, je niet meer kwetsbaar durft op te stellen, je helemaal niet meer gezien, gehoord of begrepen voelt. Waar is die verbondenheid gebleven, waar is het fout gegaan?

 

Relatietherapie helpt stellen om individueel of samen te kijken naar wat er is gebeurd en hoe jullie nu met elkaar omgaan. Wat gaat goed en wat is moeilijk en pijnlijk? Dat kan al heel verhelderend zijn. De meeste mensen hebben nooit geleerd hoe je een relatie met je geliefde een leven lang fijn houdt. Relatietherapie is er juist voor om dat te leren en te zien hou houding, gedrag en emoties bijdragen om de relatie weer op de rails te krijgen.

 

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een therapie die (wetenschappelijk)bewezen resultaten boekt. De EFT therapie richt zich op de basisbehoefte aan verbondenheid en op de angst om de verbondenheid met de partner te verliezen. Wanneer we de verbondenheid met onze partner verliezen, ontstaat er een negatief interactiepatroon, van heftige ruzies of pijnlijk stilzwijgen, waarin we steeds vaker belanden. Dit interactiepatroon samen doorbreken lukt meestal niet meer. De valkuil van het negatieve patroon is te groot. EFT richt zich op het veranderen van het interactiepatroon en het herstellen van de verbondenheid.

 

Voor mijn afstudeeropdracht heb ik onderzoek gedaan naar positieve en negatieve interactiepatronen in samenhang met tevredenheid in de relatie. 

 

EFT relatietherapie

Bij EFT relatietherapie leer je veel over relaties. We kijken naar jouw relatie en gaan zien wat er werkelijk speelt en wat dat met jou doet. Hoe je hiermee om kunt gaan. Je zal je eigen behoefte in de relatie leren verwoorden, de behoefte van je partner leren (h)erkennen. Als je relatie te waardevol is om verloren te laten gaan, maak dan een afspraak. We bespreken de mogelijkheden van EFT en de keuzes die er zijn om stappen te zetten op weg naar een fijne relatie.

 

De kosten voor therapie voor individuele gesprekken bedragen € 95 per sessie.

De kosten als jullie samen komen is € 115 per sessie.

Een sessie duurt circa vijf kwartier.