Waar is de liefde gebleven?

Hoe jammer is het dat het blijkbaar zo moeilijk is om een relatie goed te houden. Misschien omdat we dat nooit geleerd hebben? En hoe fijn is het om elkaar weer terug te vinden, weer blij te zijn met elkaar en de relatie. Omdat je dat geleerd hebt in de therapie.

 

Als je elkaar net kent, wil je niets liever dan bij elkaar zijn. Bij niemand voel je je zo geweldig als bij je geliefde. Je voelt dat je er toe doet, dat de ander je ziet en hoort, dat je er mag zijn. De verbondenheid die er tussen jullie is, maakt dat je er voor kiest samen een leven op te bouwen.
En dan kan dat gevoel langzaamaan veranderen. Je merkt dat je je verwijderd voelt van elkaar. Geen emotionele verbondenheid kan voelen, je niet meer kwetsbaar durft op te stellen, je helemaal niet meer gezien, gehoord of begrepen voelt. Waar is die verbondenheid gebleven, waar is het fout gegaan?

 

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een therapie die (wetenschappelijk)bewezen resultaten boekt. De EFT therapie richt zich op de basisbehoefte aan verbondenheid en op de angst om de verbondenheid met de partner te verliezen. Wanneer we de verbondenheid met onze partner verliezen, ontstaat er een negatief interactiepatroon, van heftige ruzies of pijnlijk stilzwijgen, waarin we steeds vaker belanden. Dit interactiepatroon samen doorbreken lukt meestal niet meer. De valkuil van het negatieve patroon is te groot. EFT richt zich op het veranderen van het interactiepatroon en het herstellen van de verbondenheid.

 

Voor mijn afstudeeropdracht heb ik onderzoek gedaan naar positieve en negatieve interactiepatronen in samenhang met tevredenheid in de relatie. 

 

EFT relatietherapie

Bij EFT relatietherapie leer je veel over relaties. We kijken naar jouw relatie en gaan zien wat er werkelijk speelt en wat dat met jou doet. Hoe je hiermee om kunt gaan. Je zal je eigen behoefte in de relatie leren verwoorden, de behoefte van je partner leren (h)erkennen. Als je relatie te waardevol is om verloren te laten gaan, maak dan een afspraak. We bespreken de mogelijkheden van EFT en de keuzes die er zijn om stappen te zetten op weg naar een fijne relatie.

 

De kosten voor therapie voor individuele sessies bedragen € 96,80 per sessie, inclusief BTW.

De kosten als jullie samen komen is € 127.05 per sessie, inclusief BTW.

Een sessie duurt circa vijf kwartier.